Co na obiad - warzywne leczo

Pomysł na szybki, smaczny i przede wszystkim zdrowy obiad :) 


Użyłam
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • cukinia
  • bakłażan
  • papryka 
  • pomidory (ja miałam akurat kupione, ale nie muszą być)
  • pomidory z puszki
  • sos sojowy
  • zioła: liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, majeranek, oregano, papryka ostra, pieprz, sól


Na odrobinie masła klarowanego podsmażyłam drobno pokrojoną cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodałam obraną i pokrojoną w kostkę cukinię, pokrojony w kostkę bakłażan. Mieszając dodałam odrobinę wody. Wrzucić pokrojoną paprykę i pomidory. Na koniec wlać pomidory z puszki i doprawić. Potrzymać chwilę na małym ogniu, żeby leczo trochę odparowało.


Podawać z ryżem, kaszą lub chlebem - smacznego :)

13 komentarzy:

  1. Kocham leczo ale wolę wersję z kiełbasą bo jestem mięsożercą. :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. z kiełbasą wiadomo też dobre, ale to miało być wege ;)

      Usuń
  2. Uwielbiam leczo w każdej postaci :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najlepsze doprawione ziołami ze swojego ogródka :)

      Usuń
  3. Jestem fanką lecza w każdej postaci i tego wegetariańskiego i tego z kiełbaską również :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja tez bardzo bardzo lubię leczo :) Twoje wyglada pysznie

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja jestem wege od 13 lat, także idealne dla mnie <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię taką szybko opcję na leczo :) Już dawno nie robiłam, więc chętnie przygotuję, jak tylko do sklepów trafią świeże warzywa :)
    pozdrawiam, A

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje bardzo za każdy pozostawiony komentarz :)

Copyright © 2014 Not Too Serious Blog , Blogger